Предложените пакети законопроекти са противоконституционни, и ако бъдат приети, това

...
 Предложените пакети законопроекти са противоконституционни, и ако бъдат приети, това
Коментари Харесай

Сарафов: Има открит опит за отстраняване на главния прокурор

 Предложените пакети законопроекти са противоконституционни, и в случай че бъдат признати, това ще е намерено тъпчене и потъпкване с кални ботуши на Конституцията.

Това съобщи заместникът на основния прокурор Борислав Сарафов в коридорите на Народното събрание по отношение на препоръчаните законопроекти за смяна на Наказателно-процесуален кодекс, заяви БНР.

 

Сарафов изясни, че освен той, само че и сътрудниците, с които приказва " смятат, че това е открит опит за преодоляване на правосъдната система и премахване както на основния прокурор, по този начин и ръководителите на Върховен касационен съд и Върховен административен съд ". 

 

Заместникът на основния прокурор изрази вяра, че препоръчаните промени се дължат по-скоро на непознаване на закона, а не " мисли за преодоляване на правосъдната система ".

Той акцентира, че има доста текстове, които са противоконституционни. 

 

" По този ред, който е очакван, не е належащо да има задоволително данни ", сподели той по отношение на механизма за следствие на основния прокурор. Сарафов е безапелационен, че не е срещу да има механизми за следствие на основния прокурор. 

" Желая да има отчетност и отговорност на всеки един в прокуратурата, само че механизмите би трябвало да бъдат правилни и законосъобразни, те не могат да бъдат разпра ", акцентира той.

 

Той заяви, че в случай че текстовете бъдат признати, Конституционен съд ще бъде сезиран.

" Законопроект, който макар тежките думи, които се чуха в този момент и малко преди съвещанието от върховете на прокуратурата и следствието, не цели нищо да овладява, нищо да нарушава, нищо да скапва, а в противен случай - цели да даде отговори на въпроси, които ги няма, заради единствената причина, че не сме се заели съществено с тях.

 

От България в интернационален проект ще бъде свалено леке, а за българските жители ще бъде най-накрая ясно, че никой не е над закона ", разяснява от своя страна служебният министър на правораздаването Крум Зарков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР